Ik ben klaar met de troep!

Clutter

 

Een iets wat schrikwekkende header. Maar dit schets precies zoals ik mij voel. Ik ben klaar met de troep in mijn huis. Ik ben er helemaal klaar mee!

Al jaren erger ik mij aan de rommel in mijn huis. Mijn huis is niet altijd perfect opgeruimd en mijn ramen mogen ook wel eens een extra zeem beurt! Mijn tuin is om je voor te schamen en zolder (Let’s not even talk about that!) Niks overdreven hoor. Niks te vergelijken met de serie “Hoe schoon is jouw huis” maar toch, veel te erg. En het is echt niet dat ik niet opruim hoor, sterker nog, ik ruim elke dag op en soms wel meerdere uren. En het geeft me ook behoorlijk wat stress en frustratie dat het de dag erna dan weer net zo’n rommel is. En dit gaat zo elke dag door. Dag in, dag uit. En zelfs in de weekenden. Ik heb helemaal geen zin om mijn kostbare tijd in zoveel opruimen en schoonmaken te steken. Die tijd kan ik zoveel beter besteden. Groten deels heeft het ook te maken met James. Natuurlijk neem ik hem niks kwalijk want dit is nu eenmaal bij kinderen en het hoort er helemaal bij maar boy oh boy. Wat kan hij het huis op stelten zetten. Al beginnend met toen hij net kon kruipen. Constant limonade vlekken op de vloer, alles overal vanaf trekken, bij elke maaltijd meer eten op de grond dan in zijn buik en naarmate dat minder werd en hij ouder werd kregen we te maken met dagelijks al zijn speelgoed uit zijn manden gooien en dan bedoel ik gewoon letterlijk de manden omgooien. En met een zooi aan houten rails stukken, duplo, autootjes ect kun je je er denk ik wel een beeld bij scheppen.
Ik het begin ruimde ik het constant op maar op een gegeven moment moet je hier ook wel iets losser in worden om jezelf hier geen fulltime dagtaak mee te geven. Maar ja dat betekende dan wel dat het er een groot deel van de dag lag, midden in de huiskamer en eigenlijk gewoon overal in het huis! Ook zijn wij zelf een kei in het rondslingeren van dingen, dus ja, hij heeft het niet van een vreemde..

Op zich is een rommelig huis natuurlijk helemaal niet erg en daarbij is voor de een rommelig voor de ander weer opgeruimd. Maar het gaat erom hoe je je erbij voelt. Sommige vinden het heerlijk en dat is helemaal prima.
Ik zelf word ik knettergek van. Je mag best zien dat er geleefd word en het hoeft er niet uit te zien als een foto uit een Woonmagazine maar het grotendeels gaat het mij erom dat ik een opgeruimd huis wil zonder er de hele dag mee bezig te zijn. Ik wil precies weten waar alles ligt en ik niet weer de zoveelste keer het hele huis op zijn kop hoeven te zetten omdat ik weer eens iets kwijt ben! Dat gebeurde mij net iets te vaak en dit is zooo frustrerend en kost ook veel tijd! Soms uren!

In het verleden dacht ik altijd dat dit onmogelijk was. Dit was een droom! 2 good 2 be true! Ik dacht altijd in de huizen waar het altijd zo netjes  en georganiseerd was dat ze heel veel bezig waren met opruimen en schoonmaken en hoewel dit bij sommige mensen misschien ook het geval is weet ik nu dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn.
Een opgeruimd en schoon huis gaat prima hand in hand met een beperkt aantal tijd hier mee bezig te zijn.

Misschien ben jij wel zo’n persoon waar ik het over heb en waar ik zo naar op kijk! Sterker nog waar ik Stinkend jaloers op ben! Iedereen kent wel zo iemand en iedereen weet wel wat ik bedoel. Hoe doen zei dat toch? Ik moest dit weten! Ik moest achter deze technieken komen en hun geheimen ontrafelen? Dit zou mij zoveel gelukkiger maken! Want nee deze bende in huis en vooral alles wat er bij kwam kijken maakte niet gelukkiger. En het moment wanneer je je niet lekker voelt in je eigen huis. De plek waar je het meest zit en je het meest op je gemak en fijnst zou moeten voelen. Je veilige haven. Als dit niet goed voelt dan weet je gewoon dat het tijd is om hier iets aan te veranderen!

Ik wil zo niet leven en ik hoef zo niet te leven! Ik bepaal zelf hoe mijn leven eruit ziet! Ik ben mijn eigen regisseur!

Wat ik zojuist allemaal heb geschreven is hoe ik mij een jaar geleden voelde. Gevangen in mijn eigen troep en routines.

Ik ben op onderzoek gegaan. En ik kwam erachter dat ik niet de enige ben met dit gevoel. Ik kwam tal van blogs en youtube filmpjes tegen vol met tips en tricks die mij uitdaagden en veel goede motivatie en vooral heel veel zin gaven om hiermee aan de slag te gaan! And so it begins!

Ik ben hiermee aan de slag gegaan, ondertussen alweer een jaar geleden. Ik heb de geheimen en methodes ontdekt en ik wist hoe ik het moest aanpakken. Het is niet iets wat ik van de ene op de andere dag kon veranderen. Sommige mensen kunnen dit misschien wel maar ik had hier een jaar voor nodig en het was een heel proces! Een proces waarvan ik wel even wil zeggen er van te hebben genoten! Nog steeds ben ik niet waar ik wil zijn en ga ik rustig op mijn eigen tempo verder. Maar vergeleken met een jaar geleden is het een wereld van verschil! En de vraag of het mij daadwerkelijk gelukkiger maakt? JA!

Herken jij je in mijn verhaal?
Ben jij benieuwd wat ik heb geleerd en hoe ik dit heb gedaan?
Het is eigenlijk heel simpel!
Binnenkort vertel ik je hierover in het vervolg van dit bericht!

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Sara

dream-house-10

Share This Story

Organisatie

3 Comments

 1. 1

  Tell me more, tell me more, tralaladieladiela.
  Ik kan ook echt niet tegen troep en chaos. Een opgeruimd huis houden was zoveel makkelijker toen ik nog alleen woonde. Zucht…. Mannen…. :p

  • 2

   Jaa, Een opgeruimd huis zorgt bij mij ook echt voor meer ruimte en rust in mijn hoofd! Ik zal je er binnenkort alles over vertellen Freya! In je eentje is het inderdaad veel makkelijker om het opgeruimd te houden. Met de tips die ik je binnenkort zal geven kun jij daar misschien ook verandering in brengen! :D Liefs..

 2. 3

  Prachtig geschreven… leer mij jouw tecnieken.. geef me jouw tips! Ik word ook gek van alle spullen hier.. elk plekje en hoekje is bezet en overvol….

  Dikke knuffel, mam

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat!