James eerste slaapkamer!

James slaapkamer
Klik op de foto voor het grote formaat!

James kamertje

James eerste slaapkamer.

Voor James zijn tweede verjaardag krijgt hij van ons een nieuwe kamer! Een kamer die groter is met een grote jongens bed en grote jongens meubels. Goodbye baby commode en ledikant. Hello stoer, cool en awesome!
James is al zo groot aan het worden! Hij is de laatste tijd veel bezig met klimmen en klauteren dat ik denk dat het niet lang meer gaat duren voordat hij uit zijn ledikantje klimt. Wij vonden zijn verjaardag een mooie gelegenheid voor deze kamer switch die toch binnenkort moest gebeuren. Een switch die voor mij ontzettend dubbel is! Geloof me of niet maar ik leef hier al zeker een jaar lang naar toe. Gewoon omdat ik het geweldig vind om hier mee bezig te zijn en ik het gewoon perfect wil! Ik geef toe dat ik hier wel een beetje in kan doorslaan. Mijn pinterest staat bomvol met ideeën en ik oriënteer me op elk meubelstuk in mijn prijsklasse bij alle woonwinkels en ik kan niet ontkennen dat ik er soms over droom. Call me crazy, call me obsessive. But yeah, that’s probably what it is! But i don’t care! Zo ben ik nu eenmaal en ik vind het fantastische!
Om eerlijk te bekennen was het bij de babykamer nog een tikkeltje erger! Maar ik kan er ook zo van genieten! Elk kleine stukje wat bij elkaar komt en het een geheel maakt. Bij elk kleine stukje wat er bij komt kan ik intens genieten en daar word ik gelukkig van! Toen ik zwanger was zat ik elke dag minstens een uur in James zijn kamertje gewoon te kijken, te dromen en te fantaseren over hoe het zou zijn als het kleine hummeltje wat in mijn buik zat in zijn bedje zou liggen en ik hem zou troosten wanneer hij huilde en hem in slaap zou wiegen en zingen. Ook toen hij er eenmaal was en nog steeds vind ik het heerlijk om in zijn kamertje te zitten, spelen en te kijken naar James en te genieten van deze prachtige ruimte die zo ontzettend veel mooie emoties en herinneringen bij zich draagt! Daarom is het ook zo dubbel! Ik vind het super leuk dat hij een nieuwe kamer krijgt maar tegelijkertijd vreselijk moeilijk. Elk stukje wat ik uit dit kamertje wil halen voor in zijn nieuwe kamer raakt me diep. Zelfs bij iets onbenulligs als een vloerkleed en het liefst zou ik deze kamer precies zo laten zoals hij is! Maar het zou toch te gek voor woorden zijn! Dingen overnieuw kopen terwijl ik ze gewoon heb! Dat gaan we dus ook zeker niet doen! Maar het blijft moeilijk! En tegelijkertijd zo leuk omdat het zo mooi in zijn nieuw kamer staat, waar ik ook weer van geniet! Wat kan het toch ook allemaal ingewikkeld zijn en wat brengt het moederschap toch veel emoties voor mij met zich mee! Maar weet je, ik ben blij dat ik deze emoties heb en dat ik er zoveel om geef! Dat ik zoveel geef om hoe James zijn kamertje eruit ziet. Zelfs al maakt het hem op deze leeftijd helemaal niet zo veel uit. Zolang hij maar leuke speeltjes heeft is hij tevreden. Ik vind het belangrijk dat zijn kamertje leuk is voor hem maar nog veel belangrijker dat het rust uitstraalt! Zodat hij na een drukke dag in een rustige slaapkamer kan slapen en echt tot rust kan komen.

Nu is het nog maar de vraag of hij wel wil rusten en niet stiekem s’nachts uit zijn nieuwe grote bed klimt, de lamp aan doet en lekker gaat spelen. Ik ben zeer benieuwd hoe dit zal gaan en hoe hij het vind. Voor zowel James als ons een grote stap!
Het plan is om zijn oude kamertje nog even te behouden zoals het is (op de spulletjes die naar zijn nieuwe kamer gaan na) zodat hij altijd nog even in zijn oude vertrouwde bedje kan slapen mocht hij er niet helemaal klaar voor zijn.

Voor nu wil ik gewoon zo goed mogelijk zijn eerste kamertje vastleggen.
Nu blijft het kamertje altijd bestaan en heeft James als hij later groot is een goed beeld bij zijn baby verhalen.

Om nooit te vergeten!

Love,
Mama / Sara

 

James slaapkamer

 

James slaapkamer

James kamer

James slaapkamer

 

James slaapkamer

James kamer

James slaapkamer

James slaapkamer

liefs

Share This Story

Hi There

You May Also Like

4 Comments

 1. 1

  Lieve mama Saar,

  Wat ben je toch een fantastische mama voor je kleine Jamesjeman!
  Hij zal het vast superfijn vinden om in zijn nieuwe kamertje te slapen straks, die je zo zorgvuldig voor hem gemaakt en ingericht hebt. Leuk dat je zijn huidig kamertje hebt vereeuwigd en dat jullie daar altijd op terug kunnen kijken met heel veel liefde en plezier. En wat zorgzaam van je dat je zijn oude kamertje nog even intact laat zodat hij echt helemaal aan zijn nieuwe kamertje kan wennen en nog af en toe terug kan gaan naar zijn oude vertrouwde veilige babyplekje. Dat vind ik echt heel erg goed van je dat je daar aan denkt!

  Ik kan me voorstellen hoe je je voelt nu je langzaamaan afscheid moet gaan nemen van zijn babytijd en zijn allereerste kamertje. Maar kleine kinderen worden groot en gelukkig maar.. het zou ook niet goed zijn als ze altijd maar klein blijven! Geniet nog eventjes van alles waar je zo aan gehecht bent geworden de afgelopen twee jaar. Voor je het weet zal het nieuwe kamertje volledig HET kamertje van peutertje James zijn geworden en kan je het oude kamertje in liefde loslaten maar blijft het in je hart en in je herinnering voor altijd bewaard.

  Ik kom heel snel James nieuwe kamertje bewonderen en ben echt benieuwd ernaar en benieuwd of hij in zijn grote jongensbed blijft liggen of toch stiekem gaat spelen als de zon allang onder is en iedereen al in volle ruste is.

  We zullen het zien.. ons kleine boefje zit altijd vol verrassingen ;-)

  Dikke knuffel, kus en heel veel liefs, van je enige echte mamsipamsi :-D

 2. 2

  Lieve Sara,

  Wat heb je dat weer mooi omschreven.
  Het is inderdaad heel vervelend om van het oude sfeertje afscheid te nemen.
  Maar het nieuwe zal jou weer heel veel plezier brengen.
  Onze knul zal je daar wel bij helpen als je ziet hoe leuk hij zijn nieuwe kamertje zal vinden.
  Laat je maar verrassen.

  Ik kom gauw naar de nieuwe kamer kijken.

  Tot gauw op de verjaardag!

  Liefs, dikke knuff, kusjes, Oma

 3. 3

  Lieve lieve Mama en oma,

  Dankjewel voor jullie prachtige en lieve woorden! Jullie berichtjes gaven mij een oprechte grote glimlach van oor tot oor! Heel speciaal en heel erg lief!
  Ik hou van jullie!

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat!