Mijn favoriete cupcake recept

Ik hou van cupcakes! Maar nog leuker vind ik het om ze te maken en daarom deel ik graag mijn favoriete cupcake recept met jullie!
Helaas heb ik deze delicious cuties niet zelf verzonnen en de credits gaan dan ook volledig uit naar “Lily’s cupcakes” Die mijn leven een stukje dichter heeft gebracht naar hemel op aarde! Ik heb ze al vaak gemaakt en elke keer word ik overladen met complimenten en vaak vragen ze naar het recept. Nou bij deze!
Nieuwschierig geworden? ik zeg; Try them yourself! It’s a piece of cake!

De winter wonder cupcake.

Ingrediënten (Voor 6 cupcakes)

75 gram bloem
halve theelepel bakpoeder
halve theelepel zout
halve theelepel koek en speculaas kruiden (kaneel kan ook)
60 gram boter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
30 gram walnoten
50 gram geraspte worteltjes

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Doe nu op de walnoten en wortel na alle ingredienten in een kom en mix deze met een mixer door elkaar. Snij de walnoten in kleine stukjes en rasp de wortel en gooi deze bij het beslag. Mix het nu nog even door elkaar totdat het een geheel is. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat de cakejes 20 tot 25 minuten bakken.

De topping

63 gram boter (Liefst op kamertemperatuur, koud kan ook maar is meer werk)
125 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
2 theelepels vanillesuiker

 

Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom. Pak nu een lepel en mengen maar! de truck is om goed met de onderkant van je lepel op de boter te blijven drukken. In het begin lijkt het alsof het niks gaat worden maar je moet gewoon door blijven gaan. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat!

Wanneer je cakjes zijn afgekoeld kun je de topping er op doen. Dit kun je doen met behulp van een spuitzak of gewoon met een lepel. Ikzelf doe het meestal met een lepel omdat ik meer hou van maar een heel dun laagje en met een spuitzak krijg je al snel een dikke laag, daarentegen ziet het er wel heel mooi uit!
Nu kun je ze eventueel nog decoreren met nootjes, stukjes walnoot, chocolade spikkels, hagelslag, wat jij maar wilt. Je moet ze er wel een beetje in duwen want anders valt het eraf. Ik zelf vind het lekkerst om er subtiel een paar nootjes op te doen (van die nootjes die vaak aan de zijkant van taarten zit), of kleine stukjes walnoot. Dit geeft het net die extra finishing touch! Yum! Op de foto heb ik ze vrolijk versiert wat er erg gezellig uitziet maar om eerlijk te zijn vond ik dit niet zo lekker bij deze cupcake! Dus deze zou ik lekker bewaren voor normale of andere smaken waar het beter bij past. Dan is het nu smullen geblazen!
 

Tips:
-Verdubbel de ingrediënten. Ze zijn zo lekker dat je zult merken dat 6 veelte weinig is!
-Ik heb gemerkt dat bij deze cupcakes silicone vormpjes het best werken dus als je deze hebt liggen zou ik ze zeker gebruiken! Haal ze ook uit het silicone vormpje wanneer ze klaar zijn, dan worden ze iets knapperige! Vandaag deed ik ze voor het eerst met papieren vormpjes maar helaas bleven ze een beetje plakken. Het kon ook liggen aan dat ik er iets meer wortel in heb gedaan en de cakjes misschien te nat bleven. Gewoon aan het recept houden dus ;)
– Rozijntjes erdoor zijn ook erg lekker!Als jij ze gaat maken, laat je dan even weten wat je er van vond? Dat zou ik erg leuk vinden! Ik ben erg benieuwd of je ze net zo delicious vind als ik! Ik ga nu lekker smullen!

Veel Liefs,
Sara 

Share This Story

Hi There, Recept

You May Also Like

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat!